вівторок, 17 жовтня 2023 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

 Щорічно 16 жовтня у понад 50 країнах світу відзначається Всесвітній день здорового харчування. Його мета  – залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я 80% усіх захворювань пов’язані так чи інакше з харчуванням.

 Здорове харчування – це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби у харчових і біоактивних речовинах. Оптимальне, правильне, харчування сприяє доброму самопочуттю, бадьорості, енергійності, працездатності. Крім того, здорове харчування є ключовим фактором попередження розвитку хронічних неінфекційних захворювань.

Білопільський ліцей №1 не залишається осторонь цієї події. Тож здобувачі освіти долучилися до обговорення поняття «здорове харчування», проаналізували власні раціони, визначили роль здорового харчування у підтримці сталого здоров'я людини.

Наші здобувачі освіти прагнуть споживати здорову їжу: ретельно вивчають інформацію про склад продуктів і готують вдома смачні страви з натуральних продуктів, обмеживши додавання некорисних інгредієнтів, таких як сіль, цукор та надмірна кількість жиру, адже «ми є те, що ми їмо». Тож здорове харчування  – це стиль життя тих, хто турбується про своє здоров’я.



Зараз, в умовах війни, доступ до різноманітних продуктів може бути обмеженим. Але навіть під час війни основні принципи здорового харчування залишаються такими самими, і їх важливо дотримуватися в міру можливостей та наявних продуктів. У брошурі наведено основні правила здорового харчування та пояснення щодо необхідних мікроелементів для здоров'я батьків та дитини.  

Брошура “Здорові харчові звички”

Джерело (Unicef ​​Спільно)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Всесвітній день доброти

 Всесвітній день доброти – міжнародний день, який відзначається щорічно 13 листопада. День доброти – чудова можливість знайти час на хороші ...